AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Monday, June 29, 2009

Bagan Lalang

Kalau ada sesiapa yg suka nak percutian di tempat yg tenang, rehat, santai atau nak bawak kengkawan/kuarga..gf..bf.. berlibur tempat yg kurang gangguan, sila lah ke Bagan Lalang. Disamping tu bleh jalan jalan carik makan coz banyak gler medan ikan bakar...sebut jer sume boleh bakar...tapi rumah terbakar jerk xder ..Adam jer suke nyanyi lagu 'umah terbakar panggil bomba..bomba datang terhegeh-hegeh....uik..die pepandai jer tukar lirik lagu tuh'..sabo jer ler...

Di sini korang leh tengok ape yg telah disenaraikan beberapa tempat penginapan yg menarik kat sana… tak tahulah berapa lama lagi diorang akan ada kat sana yer… karang Sepang Gold Coast tu dah naik…abislah semua… tempat ni dah jadi mahal lah pulak..conpom!

Pertama: Chalet Persatuan Perikanan Sepang sederhana tapi selesa… harganya tak tau coz xpenah pegi..tp rasenyer masuk dalam kategori murah.. tapi kelebihannya, dekat dengan tempat makan dan betul2 depan pantai…

Kedua: Paling grand kat sini tapi jauh sikit dari laut ialah Hotel Seri Malaysia… harga dan lokasi boleh check kat website diorang…Tapi staff goment dapat ler disc...Goment biase wat course kat sini..dan aku pon pnah datang course kalau x silap dalam tahun 2007...

Ketiganya: Bagan Villa Resort… infonya kena tanya diorang lah… yer

Keempatnya: Bagan Lalang Beach Resort..aku pon xtau rate die..

Kelimanya: Camar Laut Resort… sesuai utk diadakan sebarang family day atau apa2 majlis yang bersesuian…

Jadi...kalau berhajat ke Bagan Lalang utk merehatkan minda nih, jangan lah rasa hanya Seri Malaysia jer yg boleh tinggal yer… ikut poket ikut sanggup… ada banyak tempat kalau nak tinggal…yang penting..brape RM dalam pocket...wakakaka

ha..tu gambo Sepang GoldCoast..tengah dalam pembinaan...(cantik korang..tp tgk gamba jer)...huh..bile ler siap gamaknyer..water chalet tu..ala..ala..water chalet PDkan...









ha..ni sape lagik kalau x budak yang pantang jumpe pasir....ha siap meniarap..ko..kuak lentang..terbalik sume die buat..posing maut lagik....memang lepas dendam betui.....alkisah ceritenyer....papa die ke jb o/station for 1weeks so setiap hari mesti call 4@5 tuntut nak g korek pasir after papa die balik...so En Muhamad balik last Saturday..x sempat la gie coz kene keje kat Paroi plak aritu..nak x nak ahad kne la gie coz dah janji kan dengan die...pagi Ahad tu celik mate jer..."papa..gile nak gie kolek pasir.."..(gile tu mean bile...hehehhe pelat skit mamat nih.... ) dulu 9bulan dah jalan...jadik mengikut kate org tue2...kalau budak tu jalan dulu mesti lambat cakap..kalau cakap dulu mesti lambat jalan...ntahler...aku pon terime jer..xdulu xde sekarang...



jom layan gambo...
zassSSsss...





leka betui...ntahler mamat sorang ni minat betOl ngan line consruction nie....siap tonggeng...
































ha..ni mama+papa Zaquan ...plak bersantai...kasi can la beb...hehehe






















Orang yang bertanggjawab menjaga Adam Zaquan semasa
edisi mengorek pasir.. besar jasenyer...kalu x ...sure xd
apat ler mama and papa bersantai...Adam panggil die 'busu Ayoi'....skit..skit..busu...so sepanjang busu Ayoi ni bertapa kat umah aku..sangat la senang dan terurusnyer keadaan aku ...xler aku terkejar-kejar...huh penat..Adam ni kategori hyper tapi masih bleh control..seminit pon xngeti dok diam..event tido pon same...
Tapi busu Ayoi kejap jer tu nanti nak masuk praktikal dah 20 July ni..Esok pon maybe die balik kg kejap..nak lapor diri kat her mom coz dan seminggu dok bersantai sakan kat umah aku...confom adam meraung pas nie.....xbagi busu die balik..













ha tengok muke die ...penuh pasir wat x heran langsung..puas jugak ler nak mandikan pas ni

























ha! tengok aksi terlampau...siap corner baring tuh...

















hahaha....penat sangat dah....ke....

























































































































Saturday, June 27, 2009

Genting Highlands

Jom Jalan...hehehe jalan lagi..memang keje berjalan jer kiteorg nih..asal ade free on jer ler..

First World Hotel
Genting Highlands
69000 Pahang Darul MakmurMalaysia.

Kalau dari umah aku lebih kurang sejam setengah kot..tapi dari Kl lebih kurang 45 minutes to Genting-City of Entertainment. Tu kalau naik kereta/bas/motor..tapi kalau lori aku xdapat ler nak badget bape lame leh sampai bergantung kepada kuasa kuda lori anda...atau pon korang bleh pegi by Genting Skyway..best jugak naik tu tapi AMARAN kepada sesiapa yang 'gayat'....speed die lebih kurang 21.6km per hour..'bace kat pamplet' hehehe. Naik Genting Skyway confom you all will have a fantastic view of the breathtaking scenery and animatronics (animation of sculptured animals and 'orang asli') sepanjang perjalanan nak naik atas tu...lame gak korang....It's more relaxing and fun experience kepada sesape yang tidak 'gayat' kepada ketinggian'....wakakaka....
Kiteorg x masuk pon outdoor Theme Park coz Adam kan babies lagi so main kat indoor Theme Park 1st World jerk...ape yg adam bleh naik tu jer ler kiteorg naik.... ..dah le pergi wekend..satu hal lagi cuti sekolah...jadik skit punyer ramai..pack...kne Q panjang nak checkin..huhu ..dekat sejam gak ler..bosan giler...biaselah...so sementara nak tggu tu kiteorg lepak dulu kat indoor T.Park.. .


Sempat ler Adam ngan papa (terpakse naik) ..main seround due..blasah jer ler...xper la papa..kecik2 dolu xdapat naik so merasela...lagipon bile kite da ade anak ni org xkate ape kalau kite naik sekali..tp kalu ko naik tetibe jer mainan bebudak..mampos org sure kutuk gile..gile..silap-silap mamat yg jage tu xbagi naik...hehehhe...



mama pon tompang sekaki...

sementara aku g checkin Adam merengek..rengek..melayan mate...'kite minum dulu..'
Kiteorg stay kat bilik Deluxe View..one things Hotel 1st Wolrd murah skit compare to other hotel...jom tgk ape ade dlm bilik tu...
Deluxe View :
1 queen sized bed
-TV- In-house movie channels
- Hair dryer
- Safe box Mini fridge (perlu ke..)
- Tea & coffee making


taraaaa.... da masuk bilik dah...


Jom jalan..jalan carik makan...kat sini makanan mahal skit daripada biase..maybe cos nak angkut bawak naik nun di atas koottt.... banyak choice kat sini pilih jer...

ha..pilih ler korang nak makan pe... jangan tak larat makan dah...

Starbucks Coffee
Haagen Dazs
Kenny Rogers Roasters
Kyros Kebab
Mr Teppanyaki
D'paya Serai
Baskin Robbins
Kentucky Fried Chicken
McDonald's
Burger King
Pizza Hut
Marrybrown Fried Chicken
First World Kafe
Nasi Kandar Genting....
tu sume antara yang halal aku nampak..so pependai ler nak hidup....yea...






















































Friday, June 26, 2009

Sunway LagoOn..

weekend tu teramat ler bosannyer.. aku sajerk suggest kat En Mohd jom g mandi pool ker..laut ker..yg penting g lepak ler....tgk2 die on plak ajak g sunway..huhhu aku mcm org mengantuk disorangkan bantal empokK...jadik aku pon mengagahkan diri prepare ape yg patot di bawak..termasuk la pelampong adam nih..coz pelampong ni mmg suitable for babies 6month+ to 1year...


papa penat ker sampai besandar sakan...



adam ni pantang tgk air..bukan main ske lagi die...



muke dah start benyek jer bile tolong pelampong naik atas cam nak nangis jer...
dan finally memang nangis bile kiteorg angkat ajak balik....wakakaka...next time kite datang lagi yerk..










Thursday, June 25, 2009

Bukit Merah Lake Town Resort 2

Sambungan Holiday part 2


Laketown Hotel
Kat Laketown Hotel ni comprises 173 rooms meliputi bilik Superior, Deluxe and Junior Suite -

Kiteorg stay kat Superior Room jer......
jom tgk ape ade dlm bilik....
- 1 Queen-sized bed
- Dining table with three (3) chairs
- Mini fridge
- Coffee & tea-making facilities
- Hair dryer
- Includes two (2) rooms for handicaps

bagi aku tu da lebih mencukupi..yang penting selesa kan..coz bukan nak titon sangat..datang jejauh setakat nak tido baik tido kat umah..lagi 1st class..privacy lagi..... :) gambo ni satu jerk yg ade dlm koleksi...nanti aku publish gambo mase bujang coz time tu byk skit ler amik gambo...hubby aku tuh..kne suruh baru amik kalau x ..die pegang jer le camera tu...beli wat perhiasan kot..wakakakaka..x ppon dok diam jer la dalam beg aku kalau aku x seboOok sebOOk nak amik gambo...
Adam bz dgn lorry nyer...dan sampai skang mcm2 koleksi lorry...dari spesis normal sampai oku
..dikerjakannya..




Chairlift.
Yang En. Muhamad tengah naik tu name die..Chairlift .. .Kiteorg gilir-gilir naik coz baby xdibenarkan...yang boleh children's based on 90cm in height..so below 90 not permitted..faham! Jadi aku jer le yg snap gambo die..gambo aku wakakaka..mane ade...fefaham jer ler... .Chairlift ni twin-seater can ride over the waterpark...korang bleh nampak ler..view Tasik Bukit Merah...cantik tau..tp kepada sesape yg taksub pada ketinggian atau bahasa mudahnyer 'gayat'..di cadangkan naik berdua...

Lagi satu yg best ler jugak..
Water Park.
Opening Times
Mon - FriSat - SunSchool & Public Holidays
12:00pm-7:00pm10:00am-7:00pm10:00am-7:00pm
The Water Park is closed on Tuesdays except during public holidays & school holidays.
Gambo..ade tapi xleh dipublish atas sebab sebab yang tidak dapat dielakkan...harap maklum...