AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Wednesday, July 8, 2009

Cameron Highlands...

..pas marking paper aku jadik cam biol kejap so..nak merehatkan diri + menghabiskan saki baki cuti yang tinggal brape kerat jerk sebelom naik sekolah..ha???sape cakap cikgu banyak cuti...??aku xcoti pon..budak start cuti aku kne g sekolah settellkan budak for next year...pastu habis jer spm sambung keje balik..+ - sume kirenyer aku sempat cuti seminggu jerk korang!!huhuhuhu...sedey....so sebelom mule sesi 2009 yang pasti boleh buat ala-ala meroyaan dengan perangai budak yang xkeruan...baiklah aku g merehatkan pale hotak aku ni...



senang jer nak sampai sini..ta;i yg pasti kalau nak pegi time cuti sekolah / peek hour makesure u kasi booking dulu itu bilik....kalau nak selesa la..tapi kalau xkesah....ade jerk motel yang murah..tp kalau dah murah tu jangan plak banyak complain....



muke happy jer kalau jalan...co-pilot papa die...ceh macam tau jalan...kalau ikot highway Utara-Selatan pastu exit tapah...bla..bla..ikot signboard yer..xhengat sangat aku ni melopong jer bleh harap...on the way nanti korang nampak banyak giler perkampungan orang asli...macam-macam ngupe keh keh keh... then jalan lagik depan jumpe Tanah Rata..kiterog staykat sini..Heritage Hotel..okla notbad...yang penting selesa.. Tanah Rata ni kire tengah tengah ler...yang paling atas Brinchang..tak der la jauh sangat dari Hotel kiteorang tuh..






Boleh buat iklan gigi tak...?


Bersantai dalam bilik...rehatkan badan...Apelagi aktiviti Adam....lain xbukan main bob builder..tu jer..celik mate bob builder sampai la nak tido nanti...kenkadang sampai mengigau..huh fanatik betui...papa die ngajin melayan...jadik jer...aku ni xske sangat aktiviti lasak lasak tuh..almaklumlah dolu dolu aku main masak masak..main mak mak...so sume mainan aku xunsur bob builder...yer la lain spesis kan ngan anak aku...


kat kebun Teh...
cantik kan view kat sini..fresh air lagi...memang puas hati sedut oksigen banyak2...


kemboOong pon xpe..








kebun ni empunye 'Boh Plantation"..aku sempat gak tengok kilang proses teh..xder la payah sangat..tapi kalau nak wat sendiri confom sampai bile2 xdapat...






ni aku pon x hingat sangat apehal mamat ni g geram sangat....yang pasti die memang xsuke amik gambo...asik kne pakse jer..




so snap jer la paksa rela...yang penting jangan suruh die...'adam tengok mama sayang....tengok camera...jap..'ha...ayat tu yang die paling xsuke...


ha..tengok...siap nak kne pegang ...kalau suh stanby betuah....






nasib2 jer dapat shot mcm ni...


Mama..Papa...Adam ZaQuan


Umpan lolypop....






bleh masuk kawat kaki...X???







yum..yummm...sedapnyer..fresh..


















one..two..three..aik mesti papa amik ni xcukup la adam kire...




hasil kutipan Adam...




















































































































































































































































































































































































































nak tak..??

"Mama....Adam ade due ler..ler..."..ha tu ayat die..sowey ekk..
mamat ni pelat skit...hehehe.....actually die baru balik dari shop ikot papa die...sebelom pegi tu mengamuk sakan nak ikot...

Adam bersama candynyer..


Umpan tu je kalu x
Asik mintk bob builder je..
payoh...lolipop tu kalau die lupe aku simpan jer..x bagi die makan pon...koleksi yang ade bleh wat jual balik...huhuhu..punyer ler banyak...