AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Monday, June 29, 2009

Bagan Lalang

Kalau ada sesiapa yg suka nak percutian di tempat yg tenang, rehat, santai atau nak bawak kengkawan/kuarga..gf..bf.. berlibur tempat yg kurang gangguan, sila lah ke Bagan Lalang. Disamping tu bleh jalan jalan carik makan coz banyak gler medan ikan bakar...sebut jer sume boleh bakar...tapi rumah terbakar jerk xder ..Adam jer suke nyanyi lagu 'umah terbakar panggil bomba..bomba datang terhegeh-hegeh....uik..die pepandai jer tukar lirik lagu tuh'..sabo jer ler...

Di sini korang leh tengok ape yg telah disenaraikan beberapa tempat penginapan yg menarik kat sana… tak tahulah berapa lama lagi diorang akan ada kat sana yer… karang Sepang Gold Coast tu dah naik…abislah semua… tempat ni dah jadi mahal lah pulak..conpom!

Pertama: Chalet Persatuan Perikanan Sepang sederhana tapi selesa… harganya tak tau coz xpenah pegi..tp rasenyer masuk dalam kategori murah.. tapi kelebihannya, dekat dengan tempat makan dan betul2 depan pantai…

Kedua: Paling grand kat sini tapi jauh sikit dari laut ialah Hotel Seri Malaysia… harga dan lokasi boleh check kat website diorang…Tapi staff goment dapat ler disc...Goment biase wat course kat sini..dan aku pon pnah datang course kalau x silap dalam tahun 2007...

Ketiganya: Bagan Villa Resort… infonya kena tanya diorang lah… yer

Keempatnya: Bagan Lalang Beach Resort..aku pon xtau rate die..

Kelimanya: Camar Laut Resort… sesuai utk diadakan sebarang family day atau apa2 majlis yang bersesuian…

Jadi...kalau berhajat ke Bagan Lalang utk merehatkan minda nih, jangan lah rasa hanya Seri Malaysia jer yg boleh tinggal yer… ikut poket ikut sanggup… ada banyak tempat kalau nak tinggal…yang penting..brape RM dalam pocket...wakakaka

ha..tu gambo Sepang GoldCoast..tengah dalam pembinaan...(cantik korang..tp tgk gamba jer)...huh..bile ler siap gamaknyer..water chalet tu..ala..ala..water chalet PDkan...









ha..ni sape lagik kalau x budak yang pantang jumpe pasir....ha siap meniarap..ko..kuak lentang..terbalik sume die buat..posing maut lagik....memang lepas dendam betui.....alkisah ceritenyer....papa die ke jb o/station for 1weeks so setiap hari mesti call 4@5 tuntut nak g korek pasir after papa die balik...so En Muhamad balik last Saturday..x sempat la gie coz kene keje kat Paroi plak aritu..nak x nak ahad kne la gie coz dah janji kan dengan die...pagi Ahad tu celik mate jer..."papa..gile nak gie kolek pasir.."..(gile tu mean bile...hehehhe pelat skit mamat nih.... ) dulu 9bulan dah jalan...jadik mengikut kate org tue2...kalau budak tu jalan dulu mesti lambat cakap..kalau cakap dulu mesti lambat jalan...ntahler...aku pon terime jer..xdulu xde sekarang...



jom layan gambo...
zassSSsss...





leka betui...ntahler mamat sorang ni minat betOl ngan line consruction nie....siap tonggeng...
































ha..ni mama+papa Zaquan ...plak bersantai...kasi can la beb...hehehe






















Orang yang bertanggjawab menjaga Adam Zaquan semasa
edisi mengorek pasir.. besar jasenyer...kalu x ...sure xd
apat ler mama and papa bersantai...Adam panggil die 'busu Ayoi'....skit..skit..busu...so sepanjang busu Ayoi ni bertapa kat umah aku..sangat la senang dan terurusnyer keadaan aku ...xler aku terkejar-kejar...huh penat..Adam ni kategori hyper tapi masih bleh control..seminit pon xngeti dok diam..event tido pon same...
Tapi busu Ayoi kejap jer tu nanti nak masuk praktikal dah 20 July ni..Esok pon maybe die balik kg kejap..nak lapor diri kat her mom coz dan seminggu dok bersantai sakan kat umah aku...confom adam meraung pas nie.....xbagi busu die balik..













ha tengok muke die ...penuh pasir wat x heran langsung..puas jugak ler nak mandikan pas ni

























ha! tengok aksi terlampau...siap corner baring tuh...

















hahaha....penat sangat dah....ke....