AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Thursday, August 27, 2009

Gas...??

See...kosong tempat gas aku...Ha..actually gas aku habis time aku tengah semangat wajar nak start masak....Huh!!!..fenin aku pk..macam mane nak buat dengan ujan lebatnyer...pastu larat ke aku nak angkat tong gas tuh...macam mane nih...??Ujan lebat macam ni xde sape yang nak hantar gas...ujan pon nampak gaye mcm xnak benti jerk....so nak tak nak terpakse lah aku menelefon...ha..sape lagik....

M : papa..kat mane...??
P : kat Jimah Power...nape ma..
M : skit2 nape..mcm la aku ni banyak sangat masalah...hehehe...tapi memang pon..dan skang
masalah kritikal...hampir masuk ICU....
Papa..gas habis....
P : Alaamaaakkkk....aisey...papa jauhla...
M : habistu mcm mane ..mama tengah masak ni..barang2...sume dah siap tgll nak masak jer...
***dalam hati aku janganla En Mdno suh aku usaha jugak...aku benda lain bleh usaha tapi tang
tong gas ni ampun ler..perut ni ni xtahan sangat nak angkat berat almaklumlah perut aku ni
dah macam ikan jawz....belah sane sini...banyak sangat operation kat perut aku...hehehe
teringat aku kat makcik yang dok urut aku mase miscarriage.....die ler yg cakap perut aku
mcm ikan jawz...iskkk lame plak aku mengarut...
P : Ok jap papa carik sape yang boleh tolong...
*After afew minute...
P : Ma jap g Nuar datang yea....
M : Orait..Tq
* lega aku...alhamdulillah.....nasib ade si nuar ni...

p/s...Nasib ler ade si Nuar.....Nuar thanks alot ekk..kalau x arini kiteorg masak kat luar la nampaknyer..... :D

Guess...????

Mase aku nak sampai umah....Ha....mcm kenai jer lorry nie....?? Lokasi ...kat umah baru aku plak tu....Ape en. MdnoOo buek time keje ni kat sini....pelik ler pulak... aku pon call ler mamat pujaan hati aku tuh....

M : papa kat mane ni....
P : Kat Melaka mama..nape...??Jap g pa nak g Pd jap tengok keje..
M : Ok ..ma sajer jer tanyer....

Ha..Jadik milik siapekah lorry itu.....jom kite tengok....


Jeng..jeng.....laaaaaaa....orang nak pasang aircond dah datang ler....suspen ler korang ni...lagipon aku mane tau plat number main blsah jer..asal samer bentuk..colour..kire company punyer la....hehehe.....mamat cino ni x habaq awai2 nak datang cepat..mati2 mak ingat die datang lewat as yang dijanjikan...
See...toolbox die..skit punyer besau...1st time tu aku tengok....buleh masuk orang tu...hehehe



Adam kalu nampak sure cakap lory papa..mcm ler papa die banyak duit nak beli lorry...hehehe....Adam kalau korang bagi BMW ker...Ferrari...ape2 jerk keta yang hebat..pilihan hati die tetap 'lori'..wakakaka....dulu bile kite tanyer die...
M : Adam dah besar nak jadik ape...??
A : Doctor...
M : Adam dah besar nanti nak keje ape..??
A : teacher macam mama....
*sejuk perut aku ngase...dalam hati alhamdulillah....lega aku....

Tapi kalau sekarang korang tanyer....
M : Adam dan besar nak jadi pe..
A : emmmmm...e....mmm...Adam nak bawak lory sampah..best mama...
bawak lory simen..lori manyak tayar..
****huh hancur luluh perasaan aku..nasib baik kecik naw lagi...sabar jer la...
















ar