AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Saturday, December 5, 2009

checkup.....15 weeks

Today aku ade appt dgn Doc Shukiman kol 10am....
emmm aku g sorang ler..coz En.Madno xdapat nak anto..lagipon aku xksah..coz aku suh die pos dak Adam tu kt kg..kalau x.....haru biru bilik doc tu die buat.....
lalaalalaaaa.....cukop la sekali aku bwk die g without papa die....tobat dah aku..hehehe

ha..nak story skit...
ala....mase aku preggy adam dulu lagi sadis tau korang....7 bulan beb 7 bulan tu....aku kene lagik g course..dgn perut over limitt xleh tahan aku kendong beg besau naik komuter g kl...iskkk cube ko bayangkan...
tmpat full pulak sume org offer aku duduk...lagila syahdu aku ngase....uwaaaaaaa......mase tu En Madno xleh nak hantor aku...dan mmg mase aku prggy adam die teramat la bz nyer...jarang2 sangat die ikot aku g jumpe doc....tp aku faham...die keje kan....
sambung lagi...
mggu depan tu pulak kene course lagik ket genting pulak....
aisey....aku nak nagis ko tau x...aku bygkan naik skyway tu mesti xlarat nak bawak aku.....
tp aku kuat kan jugak....dalam hati aku mcm doa aku bace...
kehkehekeh...nape aku xbawak kete...?
alassan paling utama ialah...
perut aku dah cecah stereng kalau tarik kusi ke depan....kalau xtarik xsampai pulak kaki aku...so...utk tidak membahayekan kesihatan aku nak public transpot...

iskk panjang pulak aku membebel kan....

ok berbalik pade cite chekup tadik....
aku sampai ade 4 org menunggu sebelum aku..coz doc ade emergency....so kene la sabor...
akhirnyer sampai gak turn aku around 11 lebih gitu...
lame tol aku tggu..tp xla selame kan doc Intan..
iskkk...aku ni excited benau nak tau jantina baby....
mase doc scan tu...

"doc baby ape ekkk...hehehe"
"iskkk awal betol awk nak tau zila.."
"memang saye nak tau sangat2 ni doc..."
"emmmrmmm......"
"rase2..macam...tot!"
"ha...!...."
"nape..zila"
"ermmmmm yer ke doc...."
"ala awal lagi ni...tggu bulan depan yer kite confomkan betol2...yea"
"... :(.... ok"
ape lagi aku nak cakap.....ekkk...tggu jer la confirmation next month....
ya Allah..sesungguhnyer hanya engkau yang maha berkuase...amin.


my baby, 15 weeks .....

My baby's crown-to-rump length is approximately 4 inches and now weighs approximately 1.75 ounces.
My baby is close to the size of a softball and  can easily tell that i'm pregnant now!
I can probably feel my uterus about three to four inches below my bellybutton.