AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Saturday, June 27, 2009

Genting Highlands

Jom Jalan...hehehe jalan lagi..memang keje berjalan jer kiteorg nih..asal ade free on jer ler..

First World Hotel
Genting Highlands
69000 Pahang Darul MakmurMalaysia.

Kalau dari umah aku lebih kurang sejam setengah kot..tapi dari Kl lebih kurang 45 minutes to Genting-City of Entertainment. Tu kalau naik kereta/bas/motor..tapi kalau lori aku xdapat ler nak badget bape lame leh sampai bergantung kepada kuasa kuda lori anda...atau pon korang bleh pegi by Genting Skyway..best jugak naik tu tapi AMARAN kepada sesiapa yang 'gayat'....speed die lebih kurang 21.6km per hour..'bace kat pamplet' hehehe. Naik Genting Skyway confom you all will have a fantastic view of the breathtaking scenery and animatronics (animation of sculptured animals and 'orang asli') sepanjang perjalanan nak naik atas tu...lame gak korang....It's more relaxing and fun experience kepada sesape yang tidak 'gayat' kepada ketinggian'....wakakaka....
Kiteorg x masuk pon outdoor Theme Park coz Adam kan babies lagi so main kat indoor Theme Park 1st World jerk...ape yg adam bleh naik tu jer ler kiteorg naik.... ..dah le pergi wekend..satu hal lagi cuti sekolah...jadik skit punyer ramai..pack...kne Q panjang nak checkin..huhu ..dekat sejam gak ler..bosan giler...biaselah...so sementara nak tggu tu kiteorg lepak dulu kat indoor T.Park.. .


Sempat ler Adam ngan papa (terpakse naik) ..main seround due..blasah jer ler...xper la papa..kecik2 dolu xdapat naik so merasela...lagipon bile kite da ade anak ni org xkate ape kalau kite naik sekali..tp kalu ko naik tetibe jer mainan bebudak..mampos org sure kutuk gile..gile..silap-silap mamat yg jage tu xbagi naik...hehehhe...



mama pon tompang sekaki...

sementara aku g checkin Adam merengek..rengek..melayan mate...'kite minum dulu..'
Kiteorg stay kat bilik Deluxe View..one things Hotel 1st Wolrd murah skit compare to other hotel...jom tgk ape ade dlm bilik tu...
Deluxe View :
1 queen sized bed
-TV- In-house movie channels
- Hair dryer
- Safe box Mini fridge (perlu ke..)
- Tea & coffee making


taraaaa.... da masuk bilik dah...


Jom jalan..jalan carik makan...kat sini makanan mahal skit daripada biase..maybe cos nak angkut bawak naik nun di atas koottt.... banyak choice kat sini pilih jer...

ha..pilih ler korang nak makan pe... jangan tak larat makan dah...

Starbucks Coffee
Haagen Dazs
Kenny Rogers Roasters
Kyros Kebab
Mr Teppanyaki
D'paya Serai
Baskin Robbins
Kentucky Fried Chicken
McDonald's
Burger King
Pizza Hut
Marrybrown Fried Chicken
First World Kafe
Nasi Kandar Genting....
tu sume antara yang halal aku nampak..so pependai ler nak hidup....yea...