AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Wednesday, June 24, 2009

Bukit Merah Lake Town Resort 1

Jalan lagi...
Bukit Merah Lake Town Resort (1)

Bukit Merah Laketown Resort Jalan Bukit Merah,
34400 Semanggol,
Perak Darul Ridzuan, Malaysia

kiteorg g lepas raye...aku dah pnah sampai sini tp En. Muhamad xpnah sampai lagi lalu jer berpuloh kali so jd die teringin ler nak pegi.... aku kalu jalan on jer walaupon dah pegi..dulu pegi time bujang..skang bawak anak +laki...situasi tu lain ler...Korang boleh ke sana menggunakan Lebuh Raya Utara - Selatan dan keluar melalui susur keluar Bukit Merah. Ia mengambil masa 35 minit dari Pulau Pinang dan 45 minit dari Ipoh dan dari seremban lebih kurang 3 jam ++..




muke pnat baru sampai..tp papa tetap maintain...



yang syok bergayut ni bleh jumpe kat 'Orang Utan Island..nak g situ kne naik bot..ala dekat jer x sempat nak mabok pon...









Kampung Air (Water Chalet)..duk sini sgt ler exclusive dan..menyeramkan...bagi aku ler...wakakka...









buat pengetahuan korang..Adam mcm mama die..kalau 'jalan' mesti happy..sehat jer..tapi kalau dok umah..hmmmmm...faham..faham jer la...hehhehehe




















































































Parut.....

Taraaaaaaaa....!!!!Meh tengok hasilnyer.....
posing tak tahan nak tunjuk dahi....

Jatuh.. lagi..!!!

Ya Allah..
sebelum ni selalu gak jatuh ..tp maintain jer..ini kire paling dasyat...sampai la ni kalau tgk dahi Adam..teringat saat2 die jatuh ...huhu tgk luke pon ngeri kan..tp anak jantan ler katekan die cume nangis kejap jer dan terus boleh sambung main...aku sedey sangat..sangat....takut pon ade...yer la mase tu baru blaja merangkak aku terleka skit jer terus terhantuk...sampai bengkak+darah...HUhuu..Adam mase kecik sampai la ni mmg xbleh nak cakap baik betui....mmg subhanallah....hanya yang sabar jer bleh jage die...mama die pon xleh tahan....





tetap cerie....













tu parut hari ke-2 masih merah menyala..puas jugak g farmasi carik ubat atlast jumpe gak..kononnyer..parut tu nanti x la clear sangat.....
Shiannnn...nyer die...sorrryyy ...mama careless... :(

Pulau Redang

2007 Jom jalan ...

Aku bersyukur sangatt..alhamdulillah..dapat suami yang kaki jalan cam aku...sebut jer..janji tempat tu best..mesti ON...tp ongkos nyer pon kne On jugak..kalau Of time tu...bile available..mesti pegi..huhuhu....uuuu best korang
korang janngan pelik plak nape aku publish story lelame nih..act aku nak simpan koleksi aku yg bagi aku xpenah basi pon..sentiase fresh..bagi aku ler..bagi korang...itu hak korang..hak individu...lagipon aku baru berjinak2..dalam dunia ni kan...so ampunkan lah aku...aku blasah jer...usik tu ni..godek...ape yg patut...lagipon blog ni kan entry pasal MyEnseMbOy so..ape saje yang berkaitan bersangkutan antara yang hidup..aku publish la...
Pulau Redang ni antara pulau yang tercantik...tapi memang cantik..puas hati...satu jer aku xpuas hati xdapat snorkeling coz adam time tu baby sangat lagi..lebih kurang 5month+ ....alhamdulillah...sepanjang travel dari seremban ke tgganu die duduk diam jer dalam carseat...so xde la penat sangat...tp kesan dari long distance travel tu..dia payah nak dok lame dalam seat die tu...wakakakak..muak tahap max kot...





















cantikkan...tenang jer...ilang serabot pale hotak..




















ibu mertuaku..









cayok..cayokkk....game bola tampar...















tunggu bot..sekitar jeti Pulau Redang...