AdaM ZaQuaN

AdaM ZaQuaN

Saturday, August 29, 2009

menarik nie...tapi mcam x sempat jerk..1st time nak cube...

syarat2 utk join contest ni:

1. jd follower Mommy_Zara
2. sila add banner di atas pada sidebar..
3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah..
4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri
5 sila nyatakan bila gambar diambil.
6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...

*A.L.E.R.T*semua baby yg manjadi peserta mestilah dr umur....newborn ------------------------> 3
thnfor those yg single, uolls juga bleh sertai contest ni & syarat menghantar gambar seperti diatas haruslah dipenuhi..

contest bermula dari 11 August 09 hingga 31 August 09

Bes fren.....

Korang..
ni ler besfren aku mase matrix sampailer aku grad mase zaman U dulu.....huh susah senang same2...gi kelas sesame...mkn minum..tido..pakai...just mandi jer tak same..senang cite kiteorg ni xberkire dalam sume segi tige empat...hehehe....cume tukang kedai jer selalu berkire..kakakaka..
penah takut punyer pasai satu single bed bleh muat 3org..ko bayangkan la...tapi ni xcukop corum ade lagi 3 org yang tidak dapat menghadirkan diri atas msalah yang tidak dapat dielakkan.....

ha..ni roomate aku turun temurun....dari 1st year sampai ler grad sampai ler dah keje....hehehe mean sebelom aku jadik cikgi ler....
so...stop dulu ekk..nanti aku sambung story mory...mate aku ni pon dah separuh jer bukak lagi...tilam pon dah panggil zzZZzzzZZZZzzz...
soOOoo to be continue...

Thursday, August 27, 2009

Gas...??

See...kosong tempat gas aku...Ha..actually gas aku habis time aku tengah semangat wajar nak start masak....Huh!!!..fenin aku pk..macam mane nak buat dengan ujan lebatnyer...pastu larat ke aku nak angkat tong gas tuh...macam mane nih...??Ujan lebat macam ni xde sape yang nak hantar gas...ujan pon nampak gaye mcm xnak benti jerk....so nak tak nak terpakse lah aku menelefon...ha..sape lagik....

M : papa..kat mane...??
P : kat Jimah Power...nape ma..
M : skit2 nape..mcm la aku ni banyak sangat masalah...hehehe...tapi memang pon..dan skang
masalah kritikal...hampir masuk ICU....
Papa..gas habis....
P : Alaamaaakkkk....aisey...papa jauhla...
M : habistu mcm mane ..mama tengah masak ni..barang2...sume dah siap tgll nak masak jer...
***dalam hati aku janganla En Mdno suh aku usaha jugak...aku benda lain bleh usaha tapi tang
tong gas ni ampun ler..perut ni ni xtahan sangat nak angkat berat almaklumlah perut aku ni
dah macam ikan jawz....belah sane sini...banyak sangat operation kat perut aku...hehehe
teringat aku kat makcik yang dok urut aku mase miscarriage.....die ler yg cakap perut aku
mcm ikan jawz...iskkk lame plak aku mengarut...
P : Ok jap papa carik sape yang boleh tolong...
*After afew minute...
P : Ma jap g Nuar datang yea....
M : Orait..Tq
* lega aku...alhamdulillah.....nasib ade si nuar ni...

p/s...Nasib ler ade si Nuar.....Nuar thanks alot ekk..kalau x arini kiteorg masak kat luar la nampaknyer..... :D

Guess...????

Mase aku nak sampai umah....Ha....mcm kenai jer lorry nie....?? Lokasi ...kat umah baru aku plak tu....Ape en. MdnoOo buek time keje ni kat sini....pelik ler pulak... aku pon call ler mamat pujaan hati aku tuh....

M : papa kat mane ni....
P : Kat Melaka mama..nape...??Jap g pa nak g Pd jap tengok keje..
M : Ok ..ma sajer jer tanyer....

Ha..Jadik milik siapekah lorry itu.....jom kite tengok....


Jeng..jeng.....laaaaaaa....orang nak pasang aircond dah datang ler....suspen ler korang ni...lagipon aku mane tau plat number main blsah jer..asal samer bentuk..colour..kire company punyer la....hehehe.....mamat cino ni x habaq awai2 nak datang cepat..mati2 mak ingat die datang lewat as yang dijanjikan...
See...toolbox die..skit punyer besau...1st time tu aku tengok....buleh masuk orang tu...hehehe



Adam kalu nampak sure cakap lory papa..mcm ler papa die banyak duit nak beli lorry...hehehe....Adam kalau korang bagi BMW ker...Ferrari...ape2 jerk keta yang hebat..pilihan hati die tetap 'lori'..wakakaka....dulu bile kite tanyer die...
M : Adam dah besar nak jadik ape...??
A : Doctor...
M : Adam dah besar nanti nak keje ape..??
A : teacher macam mama....
*sejuk perut aku ngase...dalam hati alhamdulillah....lega aku....

Tapi kalau sekarang korang tanyer....
M : Adam dan besar nak jadi pe..
A : emmmmm...e....mmm...Adam nak bawak lory sampah..best mama...
bawak lory simen..lori manyak tayar..
****huh hancur luluh perasaan aku..nasib baik kecik naw lagi...sabar jer la...
















ar

Wednesday, August 26, 2009

Kelebihan Bersolat Tarawih...

Malam ke-1:
Diampuni dosa-dosa orang yang beriman sebagaimana baru dilahirkan.

Malam ke-2:
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan sholat Tarawih, serta dosa-dosa kedua orang tuanya.

Malam ke-3:
Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan sholat tarawih itu agar meneruskan sholatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah mengampunkan dosa-dosa mereka.

Malam ke-4:
Memperoleh pahala sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Qur'an.

Malam ke-5:
Allah SWT akan mengkaruniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

Malam ke-6:
Allah SWT akan mengkaruniakan kepadanya pahala seumpama pahala para malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang yang mengerjakan sholat tarawih pada malam ini.

Malam ke-7:
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s. serta menolong Nabi itu untuk menentang musuhnya Fir'aun dan Hamman.

Malam ke-8:
Allah SWT mengkaruniakan pahala sebagaimana pahala yang dikaruniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

Malam ke-9:
Allah SWT akan mengkaruniakan pahala dan dinaikan mutu ibadah hamba-Nya seperti Nabi Muhammad saw.

Malam ke-10:
Allah SWT mengkurniakan kebaikan di dunia dan di akhirat.

Malam ke-11:
Ia meninggal dunia dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

Malam ke-12:
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya.

Malam ke-13:
Ia akan datang pada hari kiamat dalam keadaan aman sentosa dari tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

Malam ke-14:
Para malaikat akan datang menyaksikan mereka bersholat Tarawih serta Allah SWT tidak akan menyesatkan mereka.

Malam ke-15:
Semua malaikat yang memikul 'Arasy, Kursi akan bershalawat dan mendoakan supaya Allah SWT mengampuni kita.

Malam ke-16:
Allah SWT menuliskan baginya terlepas dari neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

Malam ke-17:
Allah SWT menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

Malam ke-18:
Malaikat akan menyeru "Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah ridha kepada engkau dan ibu bapak engkau (baik yang masih hidup atau yang sudah wafat)".

Malam ke-19:
Allah akan meninggikan derajatnya di dalam syurga Firdaus.

Malam ke-20:
Allah SWT mengkaruniakan kepadanya pahala semua orang yang mati syahid dan orang-orang sholeh.

Malam ke-21:
Allah SWT akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang dibuat dari Nur.

Malam ke-22:
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman daripada duka cita dan kerisauan (di Padang Mahsyar).

Malam ke-23:
Allah SWT akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga yang terbuat dari Nur.

Malam ke-24:
Allah bukakan perluang 24 doa yang mustajab bagi orang yang bertarawih pada walam ini (lebih elok dikerjakan ketika sujud).

Malam ke-25:
Allah akan mengangkat siksa kubur darinya.

Malam ke-26:
Allah akan mengkaruniakan pahala 40 tahun ibadah.

Malam ke-27:
Allah akan mengkaruniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian Shiratalmustaqim seperti kilat yang menyambar.

Malam ke-28:
Allah akan menaikkan kedudukannya 1000 derajat di akhirat.

Malam ke-29:
Allah akan mengkaruniakan pahala 1000 kali haji yang mabrur.

Malam ke-30:
Allah akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya: "Wahai hamba-Ku, makanlah segala jenis buah-buahan yang engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama Salsabila, serta minumlah air dari telaga yang dikaruniakan kepada Nabi Muhammad saw yang bernama Al-Kautsar."

Semoga kita dapat melaksanakan solat tersebut dan mendapat fadhilat dan kelebihannya.

Celik mate jer main....

Tengok la ni..bangun2 jerk..terus lorryyyy......iskkk.....tu pon die bising da suh on tv aku wat senyap jerk.....

Tuesday, August 25, 2009

Penatnyer.......

Huh!!memang menguji kesabaran....kemas kejap jer ok pastu die lambak balik mainan die....geram tol aku nie....sudah ler celik jer mate 613....ape lagi Disney la...sampai bleh hafal program setiap hari....sabau...sabau.... tapi besar jugak jase chanel disney ni..atlease aku bleh ler masak @ do something without gangguan....tu yang dok pk 60x kalau nak stop cartoon network..silap2 lagik jadik huru hara.....
Kirenye..salah satu sebab akku suke umah bertingkat pasai ni la...atlease kalu org serbu umah aku 'without prior notice'...inilah kelebihannyer...bahagian bawah seperti sediakala...macam show house...hikhikhik..maksud aku xde ler sesape dok memunggah elok jer gitu tersusun...tapi tang atas tu...who care kan...sape nak tinjau sampai atas ..kire bahagian atas ni ni privacy family area kitaorg....ngehngehngeh...
ha..see....ntah ape die dok godek2...tu....ade jerk die nak pomen..sume benda kat umah ni OKU dah....dikerjakannye.... xde yang ok...
Opppppsss..... !!!!!ha ha ha ni kain baru jerk angkat nak lipat ler jap g..tapi layan ni dlu....jangan ingat kain semalam or 2/3 hari lepas ekkk..kalau time kerje biase ar aku hold dulu coz xberkesempatan..tapi skang kan tender jadik fulltime h/wife so harus kne lipat setiap hari....

bile kite sound die suh kemas tau x die jawab pe..."mama ni nape marah marah ni.....nanti adam kemas la.." cakap jer tu..sudahnyer ha org ni jugak ler yang simpan sumenyer.. . ehmmm.. .






Saturday, August 22, 2009

Kelebihan Bulan Ramadhan

Kelebihan bulan Ramadhan dan keagungannya dengan adanya Malam Lailatulqadar yang dirahsiakan, sehingga mendapat keampunan dan pahala serta rahmat dan darjat tertinggi bagi orang yang berjaga mendapatkan malam Lailatulqadar dengan dipenuhi amal ibadat dan bertaqwa kepada Allah disamping sembahyangnya yang sunat, istighfar, tasbih dan berzikir sepanjangnya.

Sabda Nabi saw :

“ Diberikan kepada umatku lima perkara yang belum pernah diberi kepada umat-umat dahulu sebelumnya .”

· Bau mulutnya orang puasa lebih harum daripada kasturi di sisi Allah .
· Segala perbelanjaan dan derita lapar selama puasanya adalah syurga balasannya .
· Diampunkan dosa-dosa mereka pada malam Lailatulqadar .
· Amalan yang dilakukan pada bulan Ramadhan digandakan kepada sepuluh hingga tujuh ratus ganda, melainkan puasa maka ianya bagiKu, Aku balas kepadanya yang berpuasa menahan syahwatnya, makan minumnya kerana Aku .
· Dan mereka dikurniakan nikmat, kepada mereka keseronokan ketika berbuka dan ketika menemui Tuhan di akhirat .

Sabda Nabi saw :

“ Menunaikan yang sunat diberi balasan pahala fardu dan amal fardu diberi balasan 70 kali ganda . Bulan puasa adalah bulan sabar ( sabar dalam berbuat taat kepadaNya ) , dan sabar itu adalah syurga balasannya . Bulan ini dilebihkan rezeki kepada hambaNya orang mukmin , diampunkan baginya dosa-dosa , barangsiapa memberi makan kepada orang yang berpuasa , pahalanya seperti memerdekakan hamba dan diampunkan dosanya .”

Berkata sahabat :
Bagaimana jika kami tidak sanggup memberi makan orang yang berpuasa ( berbuka puasa ) ya Rasulullah ?
Nabi bersabda :
“ Allah memberi pahala kepada orang yang memberi seteguk susu atau sebiji kurma , atau segelas air. Barangsiapa mengenyangkan orang berpuasa diampunkan Tuhan dosanya , Tuhan memberi minum daripada kolam Haudh sejenis minuman yang tiada dahaga-dahaga lagi kemudiannya , hingga masuk ia ke syurga dan pahalanya seperti pahala orang berpuasa .

Mane ekkk...??


Hehehe..toOoo early nak tanyer pasal berbuke....tapi xper semangat tu yang penting.....hehehe..
emm nak buke pose kat mane ekkk...??ke nak masak kat umah...tapi menu...???emmm ape ekkk.....kalo time2 macam ni tanyer..sure list xcukup satu page.....huh!penin jugak nak masak..nak pk menu ape....??...xper kite tanyer En. Muhamad kat mane kite nak berbuke ari ni.....

Friday, August 21, 2009

Scholl HoLiday....

Jangan JelessSSSssss...ari ni last day sekolah maaa...aa... esok dah start school break...YahOoooo...rilex gak skit pale otak ni dah jem dgn budak2 punyer2 hal..dieorg nak exam kite nak macam nak rak...adoiiii...... apepon..lega seminggu..... :) bleh la..dok pk menu ape nak masak setiap hari......hehehe..poyo jer ekk....tapi aku ni walaumcm mane seboOkk pon...kalau sempat sampai umah cepat mesti masuk dapur nyer.....xcaye tanyer En. MdnoOOoo...kan papa.. :D

Thursday, August 20, 2009

Nak pose da.....



Pejam celik..pejam celik..dah sampai balik bulan ramadhan.... ade sesape yang x ganti pose lagik tuh..ha cepat cepat ler....ni dah kire darurat tggl lagi 2ari jek lagi nak pose....hehehe.. Anyway selamat berpose...berbuke..bersahur..dan selamat la segalenyer.....

Monday, August 17, 2009

H1N1..ape yang kite perlu tahu...

Apa itu H1N1?
Influeza type A H1N1. ianya berasal dr virus avian flu (selsema burung H5N1) yang telah menjangkiti babi @ khinzir dan telah bergabung dengan swine flu (yg sepatutnya hanya menjangkit ternakan babi sahaja) dan telah evaluasi (mutasi) untuk penyesuaian diri di dalam 'host' yg lebih tinggi di dlm rantaian makanan @ manusia. dan semasa di dlm badan manusia, sekali lagi ia berevolusi supaya ia menjadi 'air born' dan menjangkit dr manusia kpd manusia.

Jangka hayat virus
Oleh kerana ia adalah viurs yg air born, ia hanya boleh bertahan di udara selama 2 hingga 8 jam sahaja. jika selepas tempoh tersebut ia idak mendapat perumah @ host( badan manusia) ia akan mati.Maka bilik yang dibiarkan selama 24 jam dengan air ventilation yg baik....akan 'bersih' dr virus tersebut.

Apa yg kita perlu tahu ?
Sebenarnya telah terdapat outbrake di US sebelum terjadi outbrake di mexico tp tidak dilaporkan kpd WHO. kemungkinan outbrake ini telah dikesan dan US mahu 'baling batu sembunyi tangan' lalu tercetus la outbrake di mexico.Virologi virus H1N1 incubation period yg singkat pada purata 2 hari dgn julat 1 - 4 hari ini bermakna ia cepat menyerang badan manusia setelah ia menjangkit pesakit.Pesakit akan menunjukkan simptom selepas 1 hari dijangkit paling cepat dan selewat2nya hari ke-4. H1N1 sebenarnya adalah selsema biasa namun kpd pesakit yg berisiko, ia dapat membunuh. jika pesakit adalah seorang yg normal, ia hanya akan memberi kesan seperti demam selsema biasa dan batuk.

Cara serangan
Virus ini boleh disebarkan melalui batuk, bersin dan percakapan virus ini akan menyerang sistem pernafasan ( seperti selsema burung dan SARS) peringkat awal, ia hanya pada 'trakea' jika tidak mendapat rawatan awal, ia akan menyerang paru2 dan boleh menyebabkan kematian akibat 'lung collapse' ia amat merbahaya kpd golongan yg berisiko tinggi.

Siapa yang berisiko
1.orang yg ada masaalah 'obesiti' @ gemok
2. perempuan yg mengandung
3 .orang yg ada astmatic
4 . orang2 yg bermasalah dgn sistem imunisasi ( menjalani 'operation yg besar', kanak2 yg belum cukup suntikan imunisasi, golongan2 yg rendah tahap imuniti eg. HIV ext.)
* kematian yg telah dilaporkan terdiri drpd golongan2 di atas

Simptom2
day 1 - rasa kurang sihat, tak bermaya
day 2 - selsema, batuk dan demam yg kekal ( demam tidak turun walaupun telah mkn ubt demam)
day 3 - rasa kurang selesa di bahagian dada dan sesak nafas
day 4 - sakit dada yg teruk....... .jumpa doktor dengan segera..... .
day 5 and above lung collapse @ koma

Langkah2 kawalan
1 - golongan2 yg berisiko, elakakn drpd kesesakan ( kawasan yg padat dgn orang ramai)
2 - menjaga kebersihan diri, basuh tangan selalu dan dgn betul, jaga kebersihan rumah dan persekitaran
3 - elakkan diri jika terdapat 'orang batuk, bersin dan kurang sihat'
4 - jika kurang sihat, elakan diri dr beraktiviti (sosial dan berkumpulan)
5 - jika kurang sihat dan ada ILI ( influenza light illness @ selsema biasa) jgn hadirkan diri di kawasan orang ramai. jika terpaksa, pakai 'mask' (sekurang2 nya 3 ply mask)
6 - utk org yg sihat, elakkan dr kawasan yg padat.
7 - jika ada tanda2 simptom diatas, segera ke hospital untuk pemeriksaan dan rawatan
8 - jika sihat, jgn ke hospital atau klinik utk 'checkup' kerana di kawasan tersebut mengandungi bnyk virus.
9 - tak perlu ambil anti-viral @ apa2 ubt influenza!!! !!!!!!!. jika sihat dan mengambilnya, akn mengakibatkan resistan kpd vaksin @ ubt2 untuk merawat jika terkena jangkitan. ini adalah kerana berlakunya resistansi virus terhadap persekitaran badan yg telah mengambil ubt2 tersebut terlebih awal.
10 - vaksin hanya akan 'wujud' seawal2nya pada oktober dan hanya utk 'frontliner' shj. dan utk awam selewat2nya pada 2010.

utk makluman
Influenza test hanya dijalankan di 2 makmal shj di malaysia. mengambil masa 6 jam utk run test kpd 1 batch sample. jika klinik menyatakan mereka boleh jlnkan ujian, itu tidak betul. tak perlu ambil suntikan seasonal influenza kerana ia tidak berkaitan.12 - tahap kesedaran dan pengetahuan yg tinggi amat perlu utk kita sama2 menghadapi outbreak ini.

Sama2lah kita berdoa kpd ALLAH s.w.t agar bala ini cepat berlalu.
Amin.

Saturday, August 15, 2009

sekolah daaa...

Ari ni sekolah ganti ler...ganti tuk Deepavali...kitaorg kan majmuk....hehehe...nasib hari ni aktiviti Bulan Kemerdekaan so xler tensen sangat....

Friday, August 14, 2009

With my Students

Story ni dah 2 weeks later...bz ler xsempat nak upload story+gambo...manjang bz aku nih...hehehe....Actually aku with my student + cikgi cikgi lain pergi rombongan ke Melaka...dikala H1N1 mengegar Malaysia ni kiteorg masih lagi berkesempatan untuk ke sana kerana telah dirancang pada 3bulan yang lepas..
rakan seperjuangan merangkap carmate aku setiap pagi .....

Huh!nampak jer hapy tapi ..sesak napas aku kne control 35 kepale.....macam2 perangai...xsabo aku nak settle sume program....ngehngeh..

Sebok dok camplain perangai budak yang ntah ape2...ha yang tengah tu cikgu molly agak...garang compare with we all dan sengaja di bawak bagi memudahkan urusan pelajar2 yang buat hal nanti....


amboi...amboi kak wok ni posing tu...topi pinjam gerai tepi jalan nyer...

Antara calon-calon iklan gigi....

Hehehe...planeterium Melaka kononnye dirasmikan pada 1August..but at the time kiteorg sampai satu bende pon x settle masih under progress..xbleh pakai punyer press...

salah satu tempat yang dikunjungi....

Ha..tengok budak2....ni dah salin kulit.....xdapek nak cakap...aku pon sampai xkenal dah lain sangat ngupenyer....

in.... Menara Taming Sari

View dari atas...

jerebu teruk gler....see....

posing sakan....


Afamosa



Uncle Nuar...Wed's

Waktu sampai tu pengantin still otw..jenuh jugak nak tunggu...En. Madno ler ajak kiteorg g sharp 2:30 coz nak tgk si nuar tu nikah...Adam mood nak tido jer....siap bawak 'penenang'....
Tok imam blakang macam bosan jerk..sabo..saboOOoo..jerla tok imam...si nuar ni nak kne sekeh lambat benau sampai...

Adam dah mood xbaik....emm aku nak snap gambo nuar nikah pon xkose dah..timing lari....sorry ler nuar ingat nak upload story ko nikah dalam ni....xper la kawin nanti ler nampaknyer


Cute tak...??






Emm.. ni ler saiz tapak kaki my little boy....at 1st day after deliver....besau ekkk...hehehe tgk badan ler pulak bape kg....4.4kg tuUUuuu....

Tuesday, August 4, 2009

Yummy....

Agak...agak korang kenai x..mamat ni?? Muke seposen jer coz tengah lapo....Ha..minah bawah ni..??Ni le busu Ayoi si Adam'z...tengah dok melayan adam...
Kalau g memane bawak minah ni memang best...atlease aku xler letih
sangat coz die sangat suke melayan si Adam'z tu....Busu...bilo ko nak cuti lagik ni.....huhuhu...
Taraaaa.......dah sampai..sedap korang...xyah g Umbai kat Pasir Panjang pon bleh dapat ikan bakar yang best..tak tipuUUuuu...

...emmm sedapnyer..sotong goreng tepung..ikan bakar..telur dadar tu..(menu wajib En Madno)..
sayur campor..sup tulang...

Huh!meleleh.....kecuq air liuq...






ha..ni air aku ler..carrot 'O'....suam...


ha..tu lori simen Adam'z mesti bawak jugak mainan die sebagai penenang....kalau x payoh mak nak makan..nanti macam2 hal die wat...


Nasi lemah die memang sedap...yang x tahan tu die punyer sambal...uik...memang power...

So..selamat menjamu selera....Jempot-jempot ler ke Pasir Panjang.....








Monday, August 3, 2009

Sape punyer rumah daaa....

Eh...sape tuh...??Ha..!tu ler jejake pujaan mak aku kih..kih...Bapak aku tengah menservey kawasan sekeliling....untuk masuk borang complain... . Actually my father very particular so...aku suh die jerk yang cek mane2 yang ade xsememeh....(faham ke maksud tu)...Dah alang alang t
u bapak aku pon wat ape yang patot...

Hehehe..melampau kan....!Tapi bapak aku yang volunteer nak menolong membersihkan akar lalang....lagipon En madnokan g o/stn ..(P/S ... ala kalau ade pon belom tentu die nak wat sudahnyer nanti aku yg kene...) So aku pon mengalu-alukan pertolongan bapak aku yang memang rajin dalam bab bab mengemas dan berkebon ni..tapi sayang anak die yang 3 org tu..langsung x berminat ke arah itu...
ha tengok...dah bersih da.....wakaka....hampeh..!Aku jadik tukang perhati+amik gambo....hahaha...